Estudi científic covid-19 i castells

Aquest març, el Departament de Cultura de la Generalitat anunciava un estudi per a la represa de l’activitat al món casteller, una prova pilot per saber el grau d’infecció davant una possible temporada castellera.

 Aquesta és una proposta de la Coordinadora castellera, que treballa des del desembre amb investigadors de la URV, encarregats de realitzar l’estudi científic.

La finalitat, pel dir. científic i mèdic de la CCCC, és saber el grau d’incidència de contagi en les colles i demostrar que l’activitat castellera, amb totes les mesures, no augmenta el risc de contagi en comparació a l’activitat quotidiana. Es faran sis sessions/assajos d’una hora de duració durant sis setmanes, amb un mínim de 450 castelleres i castelleres, quedant excloses les persones de risc i els majors de 65 anys. Els grups seran estables i hauran de fer-se una prova d’antígens abans de l’assaig, que complirà totes les mesures de seguretat. Per a la CCCC, és imprescindible el vist i plau del Procicat al seu protocol de seguretat, que estarà llest a finals de mes.

Totes les parts estan molt interessades en començar el projecte, que més enllà del món casteller, serà el primer estudi sobre covid-19 a nivell poblacional amb diferents grups d’edat.

 Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*