10 sent Patrimoni de la Humanitat

El 16 de Novembre de 2010, a Nairobi, la UNESCO va declarar els castells Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Una proclamació que va donar més visibilitat i prestigi al món casteller arreu del món i, a més, va suposar el començament d’una revolució, l’edat d’or dels castells.

Aquesta dècada hem vist l’augment del nombre de castellers i com s’ha doblat també el nombre de colles. Hem pogut gaudir dels millors castells de la història, construccions espectaculars com el 3d9sf, el 2d9fm o el 4d9fa, p.ex. I un gran fenomen d’expansió que s’ha estés per tot el món, de Madrid a Xile, Sidney o Hangzhou, passant per moltes capitals europees. El president de la UNESCO a Catalunya, Eduard Vallory, explicava aquest sorprenent creixement per la barreja de tradició, arrelament, vincle associatiu, tècnica, càlcul…i augurava un futur prominent al món casteller.

Però, el 10è aniversari com a Patrimoni de la Humanitat, ha arribat en l’any més complicat pels castells i la cultura popular en general. Malgrat tot, s’han pogut celebrar austers actes commemoratius. El fet casteller continua viu!, virtualment o en publicacions com la que llegiu avui. Gràcies TOT Cerdanyola pel recolzament!

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*