Enciclopèdia castellera, un regal!

Avui us proposem una idea de regal per a les dates que s’apropen, L’Enciclopèdia Castellera. A l’octubre es va presentar el darrer volum, a Valls i Tarragona, de l’obra iniciada al 2018 i publicada per Cossetània Edicions. Dirigida per Xavier Brotons, filòleg i periodista, ha comptat amb la col·laboració de molts experts en les diferents matèries que tracta. Una gran feina que omple aquest 2020 sense castells.

En els seus 6 volums descobrireu el món casteller més enllà de l’activitat estricta dels castells. La història des dels orígens fins al 2016, èpoques d’or, decadència, millors castells, concursos. La tècnica dels castells, la ciència aplicada a la nostra activitat. L’antropologia i sociologia, funcionament de les colles, tipus d’actuació, la dimensió cultural dels castells, l’èxit del model casteller modern. La projecció i expansió pel món, altres construccions humanes d’arreu, periodisme casteller, la relació amb l’art, la música, la fotografia, el cinema…

Tot un compendi de coneixements, una obra rigorosa per als més aficionats i per als que volen descobrir l’apassionant món dels castells. Que la gaudiu!

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*