2021, i ara què?

Tenim preparat el calendari de la temporada 2021 i estem pendents de les instruccions del Procicat. Tenim ganes de tornar!

Amb l’arribada de la vacuna prevèiem tres escenaris: tornar a l’activitat a l’estiu, passat l’estiu o que no es pogués fer la temporada 2021. La situació actual de la pandèmia elimina la primera opció.

Al desembre, en una taula rodona celebrada a la Rovira i Virgili, científics instaven a la Coordinadora Castellera a fer un pla amb Sanitat, i proposaven fer tests d’antígens als assajos per començar el més aviat possible, donat que el proces de vacunació serà llarg. La proposta no va convèncer a la viròloga convidada, que no ho veu efectiu en una activitat de tant contacte, ni a la Coordinadora, per l’elevat cost dels tests.

Al problema de fer tests als assajos s’afegeix el risc de contagi, que es mantindrà molt de temps. Començarem amb grups reduïts? Grups per edat? Només els vacunats? Cada colla ho haurà de valorar i tornarà al ritme que pugui, ritme diferent que també serà un problema. I les actuacions? Quan veurem castells a les places? Es limitarà el públic?… Gestionar la tornada no serà gens fàcil. 2021 ens planteja un repte enorme que, sense dubte, afrontem amb moltes ganes!

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*