Un assaig dels Martinets

Local dels Martinets

Un divendres a les 20h estàs cansat i amb ganes de cap de setmana, però si ets casteller tens ganes d’assaig! És curiós, aquest esforç esgota però revitalitza alhora. Arribes al local i desconnectes a l’instant, escoltes als músics acabant el seu assaig, saludes a la gent i busques un company per enfaixar-te.

Tronc i canalla comencen a practicar a les espatlleres, la cap de colla omple la pissarra amb les proves que farem i l’equip tècnic dona tombs al taulell col·locant a tohom a les pinyes. Al terra atenuant envoltem les proves de pom de la canalla. Després fem proves conjuntes, alternant castells que ja portem a plaça amb altres que anem preparant pel futur. Anem fent pilars, castells de tres, quatre, cinc, la torre!…Proves “netes” (pinya preparada per reaccionar si cal, però no agafa al tronc) i proves tancant pinya, on tots tenim una posició i funció definida.

L’assaig divendres és dur, llarg, fem un descans al mig per pendre l’aire i continuar. Quan l’olor del bacó i les botifarres et fa salivar, vas mirant el rellotge i et sents esgotat…són les 23h, assaig acabat. Montse i Maria tenen els entrepans preparats, la cap de colla ens dirigeix unes paraules mentres enrotllem amb cura la faixa. Acabem sopant, conversant, compartint…fent colla! Ganes d’assaig?DX i DV 20h

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*