Som castelleres (2)

Continuem coneixent a castelleres de Cerdanyola i parlant amb elles del paper de la dona al món casteller:

Begoña Pinillos i la seva filla Àurea van arribar al 2019 des dels Castellers de Terrassa. Agulla i lateral a la pinya, fruit de la seva experiència i implicació s’ha estrenat també de segona i s’ha incorporat a l’equip tècnic de pinyes a la temporada 2020. Ens fa sentir orgulloses de portar la camisa verda quan diu: “a la colla dels Martinets es compta amb tothom, sigui home o dona.”

 

La colla ha vist créixer a Julieta Vera. D’acotxadora als 3 anys a peça fonamental dels nostres troncs. 17 anys d’experiència, esforç i compromís l’han portat a col·laborar amb els equips tècnics de canalla i de troncs. Diu que a la colla ha aprè!s valors com la superació i el treball en equip i que “les castelleres trenquem amb l’estereotip de debilitat i vulnerabilitat atribuït a la dona i aportem nous punts de vista, esforç, constància i lluita.”

Els Martinets podem pressumir de tenir un gran grup de músiques (terme sovint masculinitzat) i Sílvia Tena forma part com a grallera des de 2017. “És molt gratificant ser grallera en aquesta colla, tothom valora l’esforç i la feina feta.” Ens diu que “la dona ha fet una gran aportació a nivell social i comunicatiu al món casteller, a més d’afavorir la lleugeresa i la tècnica dels castells.”

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*