Sant Jordi als balcons

Ja ho teníem tot preparat per al St Jordi d’enguany. Llibres i roses encarregats per guarnir la nostra paradeta i taller casteller tota la tarda a la plaça de l’església. Els Martinets sempre preparem aquesta diada amb molta antelació, una de les diades més festives, coloristes i que més omplen els carrers de pobles i ciutats catalanes.

Però aquest 2020 ha sigut diferent. El Covid-19 ens va fer traslladar la festa de les places als balcons. Dracs, roses i llibres van lluir en forma de pancartes, dibuixos i manualitats fetes per les famílies. Roses de pati, llibres on-line i gran ressò a les xarxes socials! Gaudir, sentir, llegir i compartir de forma diferent.

Us deixem amb el poema que Alejandro López, president dels Martinets, va llegir a la 19a marató de lectura organitzada per l’Ajuntament. “Les roses recordades”, de Salvador Espriu:

Recordes com ens duien / aquelles mans les roses / de Sant Jordi, la vella / claror d’abril?Plovia / a poc a poc. Nosaltres, / amb gran tedi, darrera / la finestra, miràvem, / potser malalts, la vida / del carrer. Aleshores / ella venia, sempre / olorosa, benigna, / amb les flors, i tancava / fora, lluny, la sofrença / del pobre drac i deia / molt suaument el nostres / petits noms, i ens somreia.

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*