Quí és quí per carnaval?

Aquesta és la pregunta i també el sentit d’aquesta festa. Perque durant la setmana del regnat del poca-solta Carnestoltes, màscares, disfresses i música omplen els carrers i ho capgiran tot. Aquesta antiga tradició donava uns dies de llibertat, permisivitat i transgressió en els costums socials abans de l’arribada de la Vella Quaresma i les seves estrictes restriccions. Uns dies on tothom podia canviar el seu rol i potser amagar la identitat era el més convenient davant els excessos.

Excessos gastronòmics, per exemple. Un dels àpats típics durant aquesta setmana és la truita, i així vam començar els Martinets a celebrar-ho. Divendres després de l’assaig vam fer un concurs de truites casolanes i vam acabar la nit amb festa i concurs de disfresses. I el dissabte va ser tarda de rua a Cerdanyola, i els Martinets, sempre presents a les festes del nostre poble d’una manera o altra, també vam participar a la disbauxa!

Ara esperem amb il.lusió la jornada del DSS 9 Març. A les 12h i a la plaça Francesc Layret, els Martinets aixecarem el primer castell de la temporada! Amb un tronc tot de dones amb motiu de les activitats programades per celebrar el dia de la dona.

 

Laura Guilabert

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*