MÓN CASTELLER, EL MUSEU

En un article del 2019 us convidàvem a visitar el Museu Casteller de Catalunya, era l’any de la preobertura. Situat al centre de Valls, km0 dels castells, aquest museu té història: des de la primera Junta de l’entitat al 1978, passant per canvis, obres i retards fins l’obertura aquest setembre de l’edifici definitiu, de l’arquitecte Dani Freixes.

L’acte inaugural, aquest diumenge 22, va ser un espectacle! Allà vam estar els Martinets i representants de més de 70 colles. Cercavila, dança vertical, la Muixaranga d’Algemesí i castell de focs. Retransmès en directe per TAC-12 i la Xarxa+, va estar presidit pel pres. de la Generalitat, la pres. del Parlament, la pres. de la Diputació de Tarragona, l’alcaldessa de Valls i el pres. de la Coordinadora de colles castelleres, les entitats que han fet possible el projecte.

Us animem a visitar-lo! La instal·lació del museògraf Ignasi Cristià endinsa en les emocions i els valors castellers mitjançant una experiència singular i innovadora, on també trobareu a la colla de Cerdanyola!

Laura Guilabert