La Faixa

De la vestimenta castellera, us havíem parlat del mocador i de la camisa. Ens quedava parlar sobre la peça de roba imprescindible per a un casteller: la faixa.

Tradicionalment, els pagesos les feien servir per a les feines del camp i la burguesia com a símbol de poder. La dels castellers és negra, de roba molt forta, amb una llargada de fins a 7 metres i amb múltiples utilitats.

Ja sabreu, que serveix de recolzament per als castellers que pugen i baixen. El que potser no sabeu, és que és una gran prevenció contra les lesions. El Dr.Jaume Roset, explicava que prepara i protegeix la musculatura perquè la manté calenta després dels escalfaments i millora el to muscular.

Una faixa ben tibada, per la pressió toràcica i abdominal que genera, també es converteix en un reforç de la columna, protegint-la de lesions i augmentant la capacitat de suportar càrregues. També ens senyalava els efectes positius a nivell del sistema circulatori i el sistema nerviós central.

La tercera utilitat és la més espectacular, per fer un “Pilar al balcó”. Després de fer un pilar davant del balcó d’un ajuntament, la faixa serveix com a corda per a que els castellers del pilar pugin al balcó a saludar.

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*