Gralles i tabals

Sabíeu que els castells sempre han pujat al so de la música? I que els seus instruments típics son les gralles i els tabals? Es un lligam molt antic, al S XVIII el Ball de Valencians anava acompanyat de la dolçaina. La música ha evolucionat com els castells, adaptant-se a construccions cada cop més altes.

Música per cercaviles, per entrada a plaça, pels pilars…i el més significatiu, el Toc de Castells, amb més de 120 anys d’història. Peça complicada i que demana molta preparació als músics. El tabal marca, la gralla empeny el castell, un trino eufòric marca  l’aleta de l’enxaneta i amb notes ràpides, que volen, acompanyen als castellers que llisquen avall, desfent el castell.

Però els músics no només acompanyen i animen a pujar el castell, son els ulls de la pinya, i transmeten al públic l’emoció i força del castell.

Els Martinets estem orgullosos dels nostres músics, que enguany, com diu la Cap de Músics, Imma Jornet, enfronten nous reptes. Acompanyar a la colla quan actua, participar en actes del poble i donar a conèixer la música popular. Assagen amb força i Il·lusió els divendres de 18 a 20h al local, C/Remei 15. Classes obertes a tothom que vulgui aprendre a tocar aquests instruments tradicionals i vulgui formar part d’aquest grup de músics de la colla.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*