Els Castellers arriben ben amunt en el seu 20è aniversari

D’esquerra a dreta: Carles Ros, la regidora Elvi Vila, l’alcalde Carles Escolà, Salvador Roca i Laia Comas | MÓNICA GARCÍA 

Els Castellers de Cerdanyola del Vallès estan de doble celebració. A la seva primera participació en el Concurs de Castells de la Tarraco Arena, sumen la commemoració del seu 20è aniversari. Per festejar les dues dècades de vida, els Castellers han organitzat un seguit d’actes i activitats popular per obrir el seu aniversari a la ciutat.

Fent història des dels inicis

“Els Castellers de Cerdanyola van ser la primera colla que es va estrenar fent un castell de set”, va començar explicant el president de la colla, Salvador  Roca, durant l’acte celebrat el 13 de setembre al Bar  Grau. Roca va repassar la trajectòria de la colla destacant els seus inicis “forts i amb empenta” i la seva capacitat de “resistència tot i uns moments de baixada”.

La història dels Castellers de Cerdanyola segueix amb les reivindicacions per demanar a l’Ajuntament un local propi, motivades per la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat l’any 2010. “Si no vols assajar en un fanal, lluita pel teu local” deia el lema reivindicatiu dels castellers cerdanyolencs. Finalment, van aconseguir el seu local actual al carrer del Remei, 15. “Assagem amb seguretat, cosa que ens ha portat a treballar molt i a arribar al millor moment de la colla”, va finalitzar Salvador Roca. Seguint recordant la història dels Castellers de Cerdanyola, un dels seus fundadors, Carles Ros, es va emocionar rememorant els inicis de la colla. “M’emociona que, 20 anys després, em recordin”, va dir Ros.

Des de l’actualitat dels Castellers, la cap de colla, Laia Comas, va posar en relleu el treball que els ha portat a fer història formant part del 27è Concurs de Castells: “Arribar fins aquí era el repte i l’hem aconseguit. Ho hem fet gràcies a la constància. Ara ens queda gaudir de l’experiència amb la nostra camisa”.

També durant l’acte del 13 de setembre, l’alcalde de Cerdanyola, CarlesEscolà, i la regidora de Cultura, ElviVila, van felicitar els Castellers pel seu 20è aniversari i van confirmar qui aniran a la Tarraco Arena el 6 d’octubre per donar suport a la colla local. “És molt important que heu pogut resistir durant aquests anys”, va remarcar la regidora Vila. Per la seva part, l’alcalde Escolà va destacar el valor del treball en equip: “Els castellers són una bona metàfora del que hem de fer com a societat: treballar en equip”.

 

Per: Mónica García

Enllaç: https://elmon.cat/totcerdanyola/cultura/castellers-arriben-ben-amunt-20e-aniversari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*