El nostre equip sanitari

Les colles castelleres tenim una comissió que treballa per la seguretat i la salut de tothom. Un equip sanitari encarregat de la prevenció de lesions, dels protocols durant les actuacions i en cas de caigudes, i del registre i seguiment dels lesionats.

A la foto, Diego Zuazola i Marta Ortiz, Cap de la comissió sanitària dels Martinets. Quan no fan de baixos, voltegen els nostres castells vetllant per la seguretat.

Marta és sanitària i assisteix als cursos formatius organitzats per la Coordinadora castellera. Ella ens explica que, a nivell de prevenció, és important l’escalfament i l’exercici, no portar objectes penjants o que es puguin enganxar, portar ben lligada la faixa, el mocador i el casc de la canalla. Durant un castell, vigila que la pinya sigui uniforme, amb tots els caps avall i amb un cordó de seguretat compensat. 

S’encarrega de la farmaciola per petits accidents i ens explica que, durant les actuacions, actuen coordinats amb les altres colles i les ambulàncies. Localitzen als lesionats, els acompanyen a l’ambulància i l’hospital quan cal, i s’encarreguen de la documentació i l’assegurança. Marta diu estar “encantada de poder cuidar i mimar a tots els castellers de la colla, la nostra família. Sense l’aportació de tots, els castells no serien possibles.”

Laura Guilabert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


*