Diada a Terrassa

Actuació a Terrassa

El dissabte a la tarda els Castellers de Terrassa celebraven la seva Diada del local, amb els Castellers d’Esplugues i els Martinets com a colles convidades.

Vam arribar tots en cercavila de la Plaça Vella al Raval de Montserrat, a una de les places més importants del circuit casteller. A la foto podeu veure el nostre 3d7 amb l’Ajuntament de la vila al fons. Aquest edifici neoclàssic de principi del s.XX, obra de l’arquitecte Muncunill, ha estat testimoni de grans diades castelleres. Els de Terrassa van descarregar 5d7, 2d7, 4d7a, p5 i 2p4; Esplugues 4d7, 4d7a, 3d7 i p5 i Cerdanyola 3d7, 4d6, 3d6a i p5. Continua llegint «Diada a Terrassa»

Diada a Hospitalet

Diumenge al matí, amb l’autobús ple de castellers i un sol radiant, els Martinets vam arribar a l’Hospitalet del Llobregat que celebrava la seva festa de Santa Eulàlia. La plaça Pius XII ens esperava plena de públic escoltant la música de la banda que va donar pas als castells. L’ombra dels arbres ens protegia d’un matí calurós i les seves copes ens deixaven un forat per on pujar els nostres castells. Continua llegint «Diada a Hospitalet»

Diada del Roser de Maig

Per als Martinets, la Diada del Roser de Maig és una de les més esperades de la temporada. I aquest any, sense dubte, ha sigut especial. Canvis a la junta directiva, a l’equip tècnic, a la pinya, al tronc…aquest any la responsabilitat era gran, però major ha sigut la recompensa. L’emoció d’aconseguir mantenir el nostre nivell, enlairant castells “tot de 7”, l’emoció de tot el grup de músics tocant per primera vegada junts, l’emoció d’un equip de canalla nou, l’emoció d’uns castells lluitats, l’emoció de la celebració i la companyonia amb els nostres padrins, els castellers de BCN, i amb els Minyons de Terrassa, han fet especial aquesta diada. Continua llegint «Diada del Roser de Maig»

Actuació a Torredembarra

El passat cap de setmana, el barri de Sant Jordi de Torredembarra va celebrar la seva festa major. L’associació de veïns del barri va organitzar una actuació castellera el diumenge al matí i allà vam estar convidats els Martinets. Vam descarregar un 3d6, 4d6, 4d6a i un nou p5, amb els Nois de la Torre (3d7, 3d6a, 4d6), castellers de Vilaseca (2d6, 3d6, 3d6a), i castellers de La Bisbal (2d6, 3d6, 4d6).

Els Martinets vam encarar l’actuació amb moltes baixes, que van suposar un esforç extra per part de tots però també una oportunitat per a nous castellers als nostres troncs. Bona feina companys! Continua llegint «Actuació a Torredembarra»

Diada de Can Jorba

Vet aquí que al 1926 a l’empresari tèxtil Pere Jorba tot li anava rodat, i amb la inauguració d’un edifici a Portal de l’Àngel a tothom va deixar bocabadat. A la façana el seu lema “el treball tot ho venç”. A l’interior luxe, les primeres escales mecàniques de l’Estat i molts serveis. Al cim una terrassa de conte: pèrgoles, restaurant, cavallets, mini zoo, font cascada amb llum, una torre Eiffel far que arribava a 50kms i un monument a l’infant (l’únic que ha perdurat). Continua llegint «Diada de Can Jorba»

Diada del local

Dissabte 30 va ser una tarda de castells i una nit de festa al local dels Castellers de Cerdanyola. La Diada va començar amb xocolata per tothom i després, ja amb el cos temperat, els castellers vam començar a aixecar els nostres castells i pilars.

Ens van acompanyar els castellers d’Esplugues, que van descarregar un 3d7, 4d7, 5d6 i p5, i també els castellers d’Esparraguera, que van descarregar un 3d7, 4d7 i 5d6. Els Martinets vam descarregar un nou p4, 3d7, 3d6a, 4d7 i p5. I continuem estrenant castellers al tronc, pinya i músics! Felicitats companys!
Continua llegint «Diada del local»

La diada dels fillols de Barcelona

Els nostres padrins, els Castellers de BCN, celebren aquesta temporada els seus 50 anys d’història. Al llarg d’aquests anys han apadrinat a 19 noves colles, entre les que ens trobem els Castellers de Cerdanyola. Amb aquest motiu, diumenge passat van organitzar una gran diada castellera, la Diada de les colles filloles. Uns 2000 castellers ens vam trobar al pati central de l’antiga fàbrica Damm. Camises de tots els colors enlairant castells al voltant de l’antiga xemeneia de l’imponent edifici.     Continua llegint «La diada dels fillols de Barcelona»

Castell de dones

El passat dissabte al matí va ser una jornada reivindicativa alhora que de celebració. Dins dels actes programats per commemorar el dia internacional de la dona, es va llegir un manifest a l’Ajuntament i els Martinets vam participar aixecant un castell amb tota la canalla i el tronc de dones. Continua llegint «Castell de dones»

Quí és quí per carnaval?

Aquesta és la pregunta i també el sentit d’aquesta festa. Perque durant la setmana del regnat del poca-solta Carnestoltes, màscares, disfresses i música omplen els carrers i ho capgiran tot. Aquesta antiga tradició donava uns dies de llibertat, permisivitat i transgressió en els costums socials abans de l’arribada de la Vella Quaresma i les seves estrictes restriccions. Uns dies on tothom podia canviar el seu rol i potser amagar la identitat era el més convenient davant els excessos. Continua llegint «Quí és quí per carnaval?»