Diada de Can Jorba

Vet aquí que al 1926 a l’empresari tèxtil Pere Jorba tot li anava rodat, i amb la inauguració d’un edifici a Portal de l’Àngel a tothom va deixar bocabadat. A la façana el seu lema “el treball tot ho venç”. A l’interior luxe, les primeres escales mecàniques de l’Estat i molts serveis. Al cim una terrassa de conte: pèrgoles, restaurant, cavallets, mini zoo, font cascada amb llum, una torre Eiffel far que arribava a 50kms i un monument a l’infant (l’únic que ha perdurat). Continua llegint «Diada de Can Jorba»

Diada del local

Dissabte 30 va ser una tarda de castells i una nit de festa al local dels Castellers de Cerdanyola. La Diada va començar amb xocolata per tothom i després, ja amb el cos temperat, els castellers vam començar a aixecar els nostres castells i pilars.

Ens van acompanyar els castellers d’Esplugues, que van descarregar un 3d7, 4d7, 5d6 i p5, i també els castellers d’Esparraguera, que van descarregar un 3d7, 4d7 i 5d6. Els Martinets vam descarregar un nou p4, 3d7, 3d6a, 4d7 i p5. I continuem estrenant castellers al tronc, pinya i músics! Felicitats companys!
Continua llegint «Diada del local»

La diada dels fillols de Barcelona

Els nostres padrins, els Castellers de BCN, celebren aquesta temporada els seus 50 anys d’història. Al llarg d’aquests anys han apadrinat a 19 noves colles, entre les que ens trobem els Castellers de Cerdanyola. Amb aquest motiu, diumenge passat van organitzar una gran diada castellera, la Diada de les colles filloles. Uns 2000 castellers ens vam trobar al pati central de l’antiga fàbrica Damm. Camises de tots els colors enlairant castells al voltant de l’antiga xemeneia de l’imponent edifici.     Continua llegint «La diada dels fillols de Barcelona»

Castell de dones

El passat dissabte al matí va ser una jornada reivindicativa alhora que de celebració. Dins dels actes programats per commemorar el dia internacional de la dona, es va llegir un manifest a l’Ajuntament i els Martinets vam participar aixecant un castell amb tota la canalla i el tronc de dones. Continua llegint «Castell de dones»

Quí és quí per carnaval?

Aquesta és la pregunta i també el sentit d’aquesta festa. Perque durant la setmana del regnat del poca-solta Carnestoltes, màscares, disfresses i música omplen els carrers i ho capgiran tot. Aquesta antiga tradició donava uns dies de llibertat, permisivitat i transgressió en els costums socials abans de l’arribada de la Vella Quaresma i les seves estrictes restriccions. Uns dies on tothom podia canviar el seu rol i potser amagar la identitat era el més convenient davant els excessos. Continua llegint «Quí és quí per carnaval?»

Neu i calçots

Aquesta setmana comencem els assajos de la nova temporada, però abans els Martinets han tingut un cap de setmana dels que fan colla.

El dissabte, la canalla castellera va poder gaudir d’un dia a la neu! És el seu premi per la gran temporada que van fer l’any passat, s’ho mereixen! Perque la canalla dels Martinets és de premi. A la foto els veieu, acompanyats dels ex caps de colla, Laia i Joel, de la cap de músics, Imma, i del nou cap de canalla, Albert Darka. Continua llegint «Neu i calçots»

Comença la temporada 2019

Després d’un descans de gairebé tres mesos, descans relatiu perque sabeu que estem sempre presents en actes i festes del poble, els Martinets comencem la temporada 2019.

Els equips de directiva i tècnica de la colla ja estan treballant per a que la maquinària comenci a funcionar i el Cap de colla organitza els primers assajos. Això arrenca!! Teniu ganes de castells? Aviat els Martinets tornarem a omplir els carrers i places de festa i cultura, però primer toca agafar ritme i assajar. El nostre local ara està fred i herm, pero la propera setmana tornarà a omplir-se de vida, de calor de pinya, de noves il·lusions… Continua llegint «Comença la temporada 2019»

D’enxaneta a cap de colla

Els Martinets vam celebrar el divendres 25 de Gener la nostra Assemblea general.

Després del resum i balanç de la temporada 2018, per part de la Junta directiva i la tècnica, tant el president, Salvador Roca, com la cap de colla, Laia Comas, van deixar els seus càrrecs, donant relleu a un nou projecte. Laia, cap de colla els últims tres anys, va fer una valoració molt positiva de la feina feta i del moment que viu actualment la colla. Continua llegint «D’enxaneta a cap de colla»

Diada de Sant Martí 2018

Diada de Sant Martí

Per St Martí, els Martinets vam posar el punt final a la temporada castellera. Enfrontàvem la Diada amb tranquilitat, la que dóna tota una temporada de feina i esforç. I amb ganes de gaudir d’un cap de setmana de festa al nostre poble i celebrar la que ha sigut una temporada històrica per a nosaltres.

El dissabte començàvem amb una divertida Gimcana familiar i acabàvem amb l’actuació de Vigílies. Vam descarregar, amb l’ajut dels Angelets de Vallespir, 2p4, 3d7, 5d6, 4d7 i 2p4. Demostrant, que malgrat les múltiples baixes, som una colla consolidada. La màgia de la nit i de la música de les nostres gralles, van convertir la plaça en ball. Continua llegint «Diada de Sant Martí 2018»