Dentobucal amb els Martinets

Aquestes setmanes hem parlat de la funció de l’equip sanitari casteller i de les diferents mesures de seguretat que tenim les colles. La Coordinadora castellera ens indica quines són obligatòries, com el casc de la canalla, i quines opcionals, com els protectors bucals. 

Fins aquesta temporada, donat que el nombre de lesions dentals no és molt freqüent i el cost elevat que representa, aquesta mesura quedava fora de l’abast dels Martinets. Però, el 2020 ens ha portat un nou col·laborador, la clínica DENTOBUCAL. Una empresa que demostra compromís amb la cultura de Cerdanyola i que proporcionarà protectors dentals a mida per a la nostra canalla, a més de moltes prestacions per a la colla. A la foto, el dia de la signatura del conveni entre Alejandro López, president de la colla, i Víctor Morer, en representació de la clínica.

Continua llegint «Dentobucal amb els Martinets»

#FENT PINYA, el clip

Passen els dies, les setmanes, els mesos… El món casteller viu moments de incertesa i molta enyorança. Fruit d’aquest neguit i amb l’objectiu d’aixecar ànims, els Martinets vam engegar una iniciativa per unir, ara més que mai, al món casteller.

La crida, des de les xarxes socials, a totes les colles castelleres que volguessin participar en el repte #FEMPINYA!, ha tingut una gran resposta: Castellers de Madrid, de París, de Rubí, del Prat de Llobregat, de la Sagrada família, de St Feliu, Minyons de Sta Cristina, Guillats de la Selva, Xiquets de Cambrils, Colla Jove de l’Hospitalet i Castellers de Cerdanyola. Estem molt contents companys, quines ganes de compartir plaça i emocions amb tots vosaltres!

Continua llegint «#FENT PINYA, el clip»

Els Castellers amb la Festa Major!

Una festa diferent, un Roser de Maig virtual… Així ha vingut aquest any i així ho hem celebrat igualment!

Pels Martinets és una de les diades més importants i no podíem faltar tampoc aquest any. Enyorem enlairar els nostres Castells i també el vostre caliu a plaça, però seguim aquí!

L’àrea social i de comunicació de la colla es van proposar aixecar ànims i van organitzar una jornada lúdico-festiva amb hora i mitja de música per a tots els públics. Un VERMUT CONFINAT des del nostre Facebook, per compartir una bona estona amb famílies i amics. Estem contents per la repercussió que va tenir a les xarxes i perquè va ser molt participatiu. Agraïm a l’alcalde, convilatans, entitats i amics, que s’afegissin a la festa.

Continua llegint «Els Castellers amb la Festa Major!»

Sant Jordi als balcons

Ja ho teníem tot preparat per al St Jordi d’enguany. Llibres i roses encarregats per guarnir la nostra paradeta i taller casteller tota la tarda a la plaça de l’església. Els Martinets sempre preparem aquesta diada amb molta antelació, una de les diades més festives, coloristes i que més omplen els carrers de pobles i ciutats catalanes.

Però aquest 2020 ha sigut diferent. El Covid-19 ens va fer traslladar la festa de les places als balcons. Dracs, roses i llibres van lluir en forma de pancartes, dibuixos i manualitats fetes per les famílies. Roses de pati, llibres on-line i gran ressò a les xarxes socials! Gaudir, sentir, llegir i compartir de forma diferent.

Continua llegint «Sant Jordi als balcons»

Pugem entre xarxes

Als locals d’assaig casteller tenim uns elements de protecció passiva imprescindibles, la xarxa de seguretat i el terra atenuant.

Mesures que eviten lesions, amortigüen les caigudes, permeten assajos intensos amb seguretat i descarregar molts castells difícils tot i tenir pocs castellers, amb el que es minimitza el risc a plaça.

El terra atenuant és de EPDM i cautxú reciclat, semblant al dels parcs infantils però més gruixut. La coordinadora castellera va aprovar aquesta mesura al 2011, després d’encarregar un estudi que demostrava la seva eficàcia. La xarxa castellera també té unes característiques especials. L’entramat ha de ser petit, per no atrapar les extremitats, i va subjecta a una estructura metàl·lica que ha de cobrir el terra atenuant, en el nostre cas amb rodes per poder-la moure dins del local. Continua llegint «Pugem entre xarxes»

Diumenge de brico i calçots

Ara que ja ens hem retrobat, i després d’una setmana d’assajos a l’esquena, és el moment de posar a punt el local.

Dediquem una jornada per endreçar a fons i fer petites reparacions, de les que ens encarreguem nosaltres mateixos. A la foto podeu veure a l’equip de les brases, Mariana, Berrocal i Salvita, preparant els calçots per al dinar. La María organitza les tasques a la barra i la cuina, mentre que d’altres reinventen el racó de la canalla, el racó de la tècnica, o es dediquen a revisar la xarxa de seguretat. Continua llegint «Diumenge de brico i calçots»