Taller Esc. Cerdanyola

Taller de castells a l'escola Serraparera Castellers de Cerdanyola

Abans d’acabar el curs escolar, la canalla ha fet tot tipus d’activitats extraordinàries i festes a les escoles, com per exemple un taller casteller. Com sabeu, els Martinets fem tallers per apropar la nostra activitat a grans, joves i infants, com a part de la nostra vessant educativa per difondre la cultura castellera.

En aquesta ocasió, us parlem de la nostra visita a l’escola Serraparera. Va ser el dissabte 18 a la tarda, amb motiu de la seva Festa de primavera. L’AFA, l’associació de famílies de l’escola, va contactar amb nosaltres i ens van convidar a participar mitjançant una família que pertany també a la colla. El taller va ser un èxit, molta participació i un públic animadíssim! Dues hores d’entreteniment fent cultura. Vam fer la nostra exhibició de pilars i poms i després, tant la canalla com els adults van gaudir pujant o formant pinya. Per arrodonir la tarda, un pilar de 3 conjunt amb ells, amb una nena de l’escola com enxaneta.

Un plaer Escola Serraparera, fins la propera! Escoles, empreses i entitats podeu contactar amb nosaltres a info@castellersdecerdanyola.cat

Laura Guilabert

Diada al Barri Banús

Una de les diades tradicionals al calendari dels Martinets és la que realitzem cada juny al barri Banús. Una diada que els últims anys anomenàvem “del 5d7”, després d’aconseguir descarregar un castell del mateix nom amb una lluita que encara recordem. Però ens aquests moments, amb els castells de 7 pisos guardats al calaix, les satisfaccions d’aquesta diada són altres.

Estem contents per tornar a portar els castells als barris del nostre poble, compartir-los amb vosaltres i fer visible que continuem aquí. Satisfets per, sent ara menys castellers, haver aconseguit descarregar un 3d6 i un 4d6 a casa. Com també encantats per l’ambient de concòrdia i col·laboració que estem visquent amb les colles amb les que actuem. Músics i pinyes de diferents colors són la prova d’aquest suport mutu.

Diumenge ens van acompanyar els Manyacs de Parets, que van descarregar 3 pilars de 4, i els castellers d’Esplugues que van descarregar 3p4, un 3d7, 4d6a, 4d6 i p4 per sota. I els Martinets vam descarregar un p4, 3d6, 4d6, 3d5a net i p4. Aquesta setmana descansem per fer front al final de la 1a volta. Bona revetlla!

Laura Guilabert

Martinets novells

Novells colla castellera cerdanyola del valles

La 1a part de la temporada castellera, o 1a volta com diem nosaltres, arriba a la fi. Queden algunes actuacions i activitats abans de vacances que anirem explicant, però ja podem començar a fer balanç.

Per a aquesta temporada post-pandèmia, que prevèiem molt dura per a la colla, vam establir un principal objectiu: augmentar la massa social, el nombre de castellers. Per aquesta raó, valorem més que mai les noves incorporacions i celebrem amb entusiasme l’arribada de nous companys a la família. Els volem agrair el seu esforç i compromís. S’adapten ràpidament i amb les seves cares ens deixen veure que ells també estan contents.

A la foto els veieu: els tabalers Joel(fill de castellers) i David(ja té camisa!), Sara, Göran(nou fotògraf de la colla), Sara(també camisa!), Natalia, Gerard, Paloma, Pol i Anna. Diferents edats i orígens (català, italià, nòrdic, gallec), diferents funcions al castell i a la colla. Ens carregueu les piles i ens doneu força, perquè sense novells les colles no tenen futur, gràcies companys!

Els podreu conèixer diumenge a les 12h al c/ Sant Antoni, barri Banús. Actuació dels Martinets amb els Manyacs de Parets i els castellers d’Esplugues.

Laura Guilabert

Martinets al Südtirol!!

Els castellers de Cerdanyola hem passat uns dies fent d’ambaixadors de la cultura catalana, portant la tradició castellera fora de les nostres fronteres. Convidats per l’organització ICEC (International Commission of European Citizens), hem apropat els castells als peus dels Alps italians. La regió del Tirol del Sud, o Südtirol com es diu en la seva llengua, posseeix un estatut especial i un idioma propi, el ladí. Terra de pomes, barreja de cultures i gent amable, generosa i molt acollidora.

Divendres ens van rebre a Mals, on vam estar hospedats, i dissabte vam passar el dia a Meran. Allà els sud-tirolesos celebraven el festival folk IATZ, amb la participació de representants de diferents cultures europees: Escòcia, Flanders, Veneto i Catalunya. Va agradar tant la nostra exhibició que vam repetir actuació després de dinar! Diumenge al matí vam pujar a dalt d’un turó, des d’on vam gaudir de la vista de tota la vall, i mitjans de comunicació de la zona ens van fer un petit reportatge. Generosa barbacoa i ball van ser el comiat d’una gran experiència.

Com diria el Quim: Sud-tirolesos, sou bona gent!

Laura Guilabert

Diada a Esplugues

Diada a Esplugues Castellers de Cerdanyola

La colla castellera d’Esplugues de Llobregat, els Cargolins, celebraven dissabte a la tarda la seva Diada del local. Els Martinets i els castellers de Cornellà estavem convidats i ens vam trobar, una mica abans de les 18h, per enfaixar-nos a plaça.

Després dels pilars d’entrada, els d’Esplugues van descarregar un 4d6a, un 3d7, un 3d6 per sota i 2 p4. Els de Cornellà un 4d6, un 3d6a, un 3d6 i p4. I els de Cerdanyola un 3d6 ( a la foto ) i un p4. Després de l’actuació, els amfitrions tenien preparada una festassa al seu local. Sopar i molta música per a tots els assistents! Gràcies companys per la jornada!

Els Martinets continuem fent castells nets a les actuacions per falta de pinya. Castells que no es poden considerar com a part d’una actuació, ni puntuen al rànquing casteller. Però estem molt contents amb l’arribada i la feina dels nouvinguts a la colla, felicitats novells! Només ens faltes tu, vine a provar noves emocions, vine a fer pinya!! DX i DV 20h, c/Remei, 15.

Laura Guilabert

Assaig al carrer

Assaig al carrer castellers de cerdanyola

La setmana passada els caps de colla, Iris Barbé i Jose Rosa, van decidir que era un bon moment per fer un assaig al carrer. El clima acompanyava i sempre és una bona manera de fer-nos visibles i fer-vos partíceps de les nostres rutines de preparació. S’ha de tenir en compte que un assaig al carrer no pot ser igual que els que fem al local, on disposem de totes les mesures de seguretat, però com no teníem actuació el cap de setmana no necessitàvem fer un assaig massa dur.

Així doncs, divendres a les 20h ens vam trobar a la plaça Abat Oliva per fer un assaig diferent. A la fresca i més relaxat, però ben aprofitat. Proves de nous pilars, de poms de la canalla, del tronc de la torre… Proves sense pujar tots els pisos o sense tancar totes les pinyes, però que serveixen per practicar, enfortir i tecnificar als castellers.

Fins i tot el públic podia provar a pujar! Amb el recolzament dels fanals de la plaça, que per una nit van esdevenir les nostres espatlleres.

Laura Guilabert

Vigília de Sant Ponç

Els castellers de Cerdanyola torre de sis a Sant cugat

Els Castellers de Sant Cugat, amb els de Barcelona, ens van acompanyar fa dues setmanes a la diada de festa major. Ara, els hem tornat la visita coincidint amb la Fira de Sant Ponç d’aquest cap de setmana. Els Gausacs feien doblet, la diada de diumenge i l’actuació de vigília de dissabte a la tarda, en la que els vam acompanyar.

Amb el campanar del monestir romànic com a fons, els amfitrions van descarregar 2 pilars de 4, 3d7, 4d7, 5d6 i 2p4. Els Martinets vam descarregar p4, 3d5 net, 4d5 net, torre de 6 i p4. El més destacat de la tarda, el pilar de 4 caminat de més de 100 metres que van lluir els companys. Per la nostra part, vam estrenar la primera torre de la temporada, això sí, gràcies a l’ajut dels de Sant Cugat. Erem poquets i la falta de mans ens va obligar a fer dos castells nets, amb la pinya sense tancar.

Volem més! La canalla, el tronc i els novells de la pinya estan cada dia més preparats. Només ens falten les teves mans per aconseguir-ho! Vine a provar! DX i DV a les 20h, c/Remei 15.

Laura Guilabert

Castellers a la biblioteca

exposicio de castells a la biblioteca de cerdanyola

Al voltant de les festes majors del Roser de maig, del 25 d’abril al 7 de maig, els cerdanyolencs heu pogut visitar a la biblioteca una exposició dedicada a la nostra colla: “Els castelleres de Cerdanyola: protagonistes a la nostra biblioteca”. I divendres 29, després del pregó, representants de la colla van fer uns pilars commemoratius davant la façana de l’edifici que acollia l’exposició.

Un recorregut que començava a l’exterior de l’edifici, amb grans fotografies als vidres de la façana donant la benvinguda. Al vestíbul es mostraven els instruments, partitures i algunes notes d’història de la música castellera. I a la planta de baix, exposició del vestuari i premis dels Martinets, així com un viatge fotogràfic per diferents moments històrics de la colla. Moments d’assajos, dels millors castells, de la canalla, dels músics, de les mans de la pinya, de celebració i com no, de la nostra participació al concurs casteller de 2018.

Avui, la colla dels castellers de Cerdanyola volem agrair als treballadors de la biblioteca del nostre poble, el carinyo i el recolzament que fan a la cultura en general i a la nostra colla en particular. Igualment, agrair als companys del TOT Cerdanyola la cobertura i difusió de les nostres activitats.

Laura Guilabert

Diada del Roser de Maig

Castell martinets Roser de maig cerdanyola

Aquest any sí! Cerdanyola ha viscut la seva festa major amb molta intensitat. I així vam viure també els castellers de Cerdanyola la nostra diada de diumenge.

Caminant en cercavila darrere dels músics, vèiem com els carrers i la plaça major estaven plens com mai. Quines ganes de festa i quina rebuda! Vam sentir el vostre caliu des de l’entrada a plaça amb el pilar caminat. Amb la vostra complicitat i acompanyats dels nostres padrins, els castellers de BCN i els de Sant Cugat, vam viure una gran diada.

Els de BCN van descarregar un 4d7, 5d7, 3d7 i p5; els de Sant Cugat un 4d7a, 5d7, 3d7 i 2p4 i els Martinets un 3d6, 3d6a, 4d6 i p4. Vam concloure la diada amb uns pilarets dedicats a la nostra canalla, ballant polca i batejant als novells. Hi havia molt a celebrar. Cansats però contents, ens vam dirigir al local per fer un dinar de germanor amb les altres colles. I la canalla va poder gaudir d’una merescuda tarda de fira.

Gràcies Cerdanyola pels vostres ànims! Ara continuarem treballant amb més ganes. DX i DV 20h c/Remei 15

Laura Guilabert

Roses, castells i més!

Els Martinets celebrant Sant Jordi 2022

Ningú diria, veient el ritme que portem i la quantitat d’activitats que organitzem o en què participem, que els Martinets som menys que abans o que necessitem mans. Això és gràcies al compromís i la il·lusió dels companys que continuem al peu del canó.

El dissabte celebràvem la diada de St Jordi amb la nostra paradeta. A la plaça de la vila, com veieu a la foto, la Sarai i la Mònica lluïen entre roses i llibres.

Diumenge al matí vam participar a la Diada castellera de Sant Jordi a Badia. Els castellers d’Esplugues van descarregar un p4, 3d7, 4d6a, 4d6 i p4 per sota. Els castellers de Sabadell un p4, 5d7, 4d7 i 3d7 i p4. I els Martinets vam descarregar un p4, 3d6, p4, 4d6 net i p4.

I aquesta setmana incrementem l’activitat! Estem preparant la Diada del Roser de maig de diumenge. Assajos durs, crida a excompanys i mentrestant… fem acte de presència, demà divendres a les 19,30h, a l’exposició que ens dedica la biblioteca: Els castellers de Cerdanyola: protagonistes a la nostra biblioteca. Teniu dues setmanes, del 25 d’abril al 7 de maig, per visitar-la, no us la perdeu!!

Ens veiem aquest diumenge a plaça! A les 12h i amb els castellers de BCN i de Sant Cugat.

Laura Guilabert